Yvonne van Beek

Yvonne van Beek

Toen mijn man in 2012 volgens planning stopte met zijn bedrijf besloot ik na 41 jaar werken ook om met prepensioen te gaan. Ik ben werkzaam geweest in diverse leidinggevende functies binnen de gezondheidszorg. Gedurende een jaar hebben wij samen genoten van: “niets moet meer en alles mag”. Toch voelde ik de behoefte om met mijn jaren lange ervaring nog wat te kunnen betekenen voor anderen. Toen ik een advertentie zag van Fith met de vraag om ervaren adviseurs werd ik helemaal enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Vanaf november 2013 ben ik gestart met mijn werkzaamheden.

Ik begeleid mensen met beperkingen om samen naar een nieuwe functie te zoeken passend bij deze beperkingen. Dit vereist de nodige vaardigheden die ik via workshops, gegeven door Fith, contacten met adviseurs, netwerken en sociaal media tot mij neem en actueel hou.
Vooral mensen begeleiden die na jaren werkzaam te zijn geweest bij hun werkgever en op zoek moeten naar een andere functie bij een andere werkgever vind ik speciaal. Het samen met de klant “afscheid” nemen van het vertrouwde, voelt voor de mensen vaak als een rouw proces. Om uiteindelijk het doel van een andere functie te behalen is natuurlijk fantastisch, maar ook als dit niet behaald wordt en de klant met zijn beperkingen kan omgaan geeft veel voldoening.
De combinatie van enkele dagen per week werken voor Fith en daarbij mijn vrije tijd plezierig te besteden maakt mij tot een tevreden mens. Ik hoop nog enkele jaren mijn steentje bij te dragen en zie uit naar de in 2015 invoering van de participatiewet, en de mogelijkheden die dit biedt voor de mensen met een beperking.