Wim de Jong

Wim de Jong

In mijn 35 jarige loopbaan binnen de Koninklijke Landmacht heb ik altijd bijzonder mooie functies mogen vervullen. Wat mij het meeste trok in mijn werk is het werken met, en voor mensen. Mensen motiveren het beste uit zichzelf te halen waarbij ze zichzelf verbaasden over hun verborgen kwaliteiten.
Vanaf 2003 mocht ik diverse coaching opleidingen volgen vanuit de Landmacht. Toen ik in 2013 met vervroegd pensioen ging wilde ik dan ook graag mijn levenservaring, coaching ervaring en mijn ervaring als werkgever/ leidinggevende blijven gebruiken.
Fith zoekt adviseurs met levenservaring die als oud-werkgever/- ondernemer/- leidinggevende weten hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor personeel.
Ik ben dan ook blij dat ik juist bij Fith de gelegenheid krijg om mijn kwaliteiten in te zetten in de diverse soorten re-integratietrajecten.
Mijn visie is dat je een werkzoekende eerst stevig in zijn schoenen moet zetten, voordat hij een werkgever benaderd voor een functie. Dit vraagt bezieling, coaching kwaliteiten en betrokkenheid.
Dat is ook wat ik hoor als we met de Fith-collega’s zitten te praten over ons werk; daar voel ik mij goed bij.