Ronald van Wieren

Ronald van WierenNa het doorlopen van de middelbare school ben ik in 1976 begonnen op de Koninklijke Militaire Academie in Breda voor de opleiding tot officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Aansluitend heb ik daarna bijna iedere 3 jaar een andere functie vervuld binnen de luchtmacht en Defensie. Ik heb zowel nationaal als internationaal veel kennis en ervaring opgedaan, heb vele reorganisaties meegemaakt en geleid en veel functies gehad waar je steeds werd geconfronteerd met veel nieuw personeel dat moest worden opgeleid, getraind en gecoacht. Veel personeelswerk. Openstaan en luisteren naar mensen, gezamenlijk iets bereiken waren belangrijke onderdelen van mijn werk. Ook aan buitenlandse (vredes) missies van Defensie heb ik met trots meerdere keren deelgenomen. Ook hier vond ik de hulp aan de lokale bevolking essentieel. Nadat ik in 2012 terugkeerde na mijn laatste plaatsing in de Verenigde Staten, moest ik met zgn. Functioneel Leeftijdsontslag. Ik had geen enkele behoefte om op “jonge” leeftijd al niets meer te doen en heb hier in Nederland de draad gelijk weer opgepakt en ben als projectleider bij een luchtvaart gerelateerd bedrijf gaan werken. Tevens ben ik begonnen als budgetcoach om mensen, gezinnen die in de financiële problemen zijn geraakt, te helpen deze problemen op te lossen. Dankbaar werk, zeker als het lukt.

Sinds eind 2014 ben ik werkzaam voor Fith, een prachtig bedrijf. Vaardigheden op het gebied van coachen, motiveren, nieuwe mogelijkheden ontdekken, komen bij Fith allemaal aan de orde. Iedere klant van Fith is uniek, bezit speciale eigenschappen en kwaliteiten die ze kunnen en moeten gebruiken. Ik wil deze mensen met mijn beschikbare tijd en een ruim opgebouwd netwerk graag helpen om hen, ondanks hun fysieke of geestelijke belemmeringen, weer deel te laten nemen aan het arbeidsproces. Ik hoop nog lang deelgenoot te zijn van deze unieke organisatie.