Piet Hein Verdegaal

Piet Hein Verdegaal

Na het doorlopen van de Hogere Zeevaartschool in 1978 en het twee jaar varen als stuurman bij de Grote Handelsvaart, ben ik overgestapt naar de Koninklijke Marine. De eerste periode van mijn carrière heb ik veel gevaren als jongste en oudste officier aan boord van mijnenvegers. Dit is ook de eerste kennismaking geweest met het personeelswerk.

Immers, een happy crew is het belangrijkste instrument aan boord. Het leuke van werken bij de Koninklijke Marine is dat je iedere 3 á 4 jaar van functie wisselt. Nieuw werk en nieuw personeel is iedere keer een uitdaging. Ook de vele reorganisatie hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn leerproces als manager en bovenal personeelsman. De laatste jaren heb ik mij bezig gehouden met het re-integreren van arbeidsverzuimend defensie personeel, zowel burgers als militairen. Met deze achtergrond ben ik in contact met Fith gekomen.

Sinds januari 2014 begeleid ik klanten afkomstig van het UWV, tweede spoor trajecten van bedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Ik doe dit met plezier en mijn streven is om het beste uit iedereen te halen, ondanks fysieke en of geestelijke belemmeringen en wederom een plekje te vinden op de arbeidsmarkt. Openstaan en luisteren naar de klanten is het meest belangrijkste in mijn werk, mij realiserend dat ik soms tussen twee vuren zit om zowel ik het belang van de opdrachtgever als van de klant moet dienen. Dat maakt dit werk uitdagend. Maar ook het maatschappelijk belang wat hiermee gediend wordt, vind ik belangrijk.