Geert Poutsma

“Ik ben een adviseur met oog voor de werkzoekenden die aan mij worden toevertrouwd, voor hun grote en kleine problemen.”

Na het bereiken van mijn Vut gerechtigde leeftijd, werk ik sinds 2013 als adviseur re-integratie voor Fith B.V. Ik ben in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het coachen, begeleiden en bemiddelen van werkzoekenden naar werk. Voor mijn pensionering was ik manager van de afdeling personeelszaken binnen een grote organisatie.

In mijn rol als adviseur bij Fith heb ik ervaren hoe ik mijn enthousiasme kan inzetten in dit werk. Een klantgerichte houding en inlevingsvermogen in de behoeftes van de klanten is, heb ik gemerkt, veel effectiever dan regels en procedures opstellen om het gestelde doel (het vinden van een passende baan) te bereiken. Regels zijn natuurlijk belangrijk, maar het belang van de mensen, staat in mijn visie voorop.

Ik streef er altijd naar om een goede relatie op te bouwen met de klant en zal daarbij zoveel als mogelijk rekening houden met zijn of haar wensen. Dit zonder de realiteit uit het oog te verliezen.
Een traject –en dat zijn er vele-, dat succesvol en naar tevredenheid van de werkzoekende wordt afgesloten, levert bij mij altijd weer een tevreden gevoel op.