Bent uw werkgever? Lees dan hier meer over deze regeling.

Een traject naar werk buiten uw eigen organisatie

Uw werkgever wil u helpen elders werk te vinden. Graag zetten wij onze ervaring en deskundigheid in om samen met u nieuwe mogelijkheden naar werk in kaart te brengen en te realiseren.

We werken met een landelijk dekkend netwerk van 100 senior adviseurs die u graag verder helpen bij de stap naar (ander) passend werk.

Wat bieden we u

 • Persoonlijke versterking
  Wanneer er bij de start van uw traject nog zaken spelen waardoor u zich nog niet kunt richten op een nieuwe baan, dan zal de adviseur u door middel van individuele coaching helpen. U kunt hierbij denken aan acceptatie van de ontstane situatie, zelfinzicht, zelfvertrouwen of zaken in uw privésituatie.

 • Oriëntatie naar ander beroep of andere branche
  Bij de start van uw traject wordt samen met uw adviseur gekeken of uw huidige beroep nog passend is. Wanneer dit niet zo is, gaat u samen met uw adviseur zoekrichtingen bepalen. Dit wordt gedaan door een vertaalslag van uw competenties en ervaring te maken naar functies die bij uw interesses en mogelijkheden passen, eventueel aangevuld met testen. Ook de vraag op de huidige arbeidsmarkt wordt in beeld gebracht.

 • (Snuffel)stages
  Ter verkenning van nieuwe beroepsrichtingen organiseren wij meeloopdagen bij werkgevers of regelen we korte of langere stages voor u. Op deze wijze kunt u ervaren wat ander werk inhoudt en of het werk bij u past.

 • Vaardigheidstrainingen
  We besteden waar nodig aandacht aan (o.a.) het vergroten van uw assertiviteit, het maken van een cv en brief, een goed profiel op social media, een persoonlijke pitch, het leren hoe gebruik te maken van een netwerk en het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Jobhunting – Samen werk vinden

Op het moment dat u helder voor ogen heeft wat uw mogelijkheden zijn, gaan we samen met u concreet op zoek naar werk. Dit doen we door beschikbare vacatures in kaart te brengen en daarop te reageren, maar vooral door het netwerk van uw adviseur en dat van collega-adviseurs persoonlijk te benaderen.

Door de diversiteit aan adviseurs heeft Fith een breed netwerk in alle branches, waaronder de beveiliging, de (high tech) industrie, bij overheidsinstellingen, financiële instellingen, de evenementenwereld, de reclamewereld, bij dienstverlenende bedrijven in de breedste zin van het woord, in de schoonmaak en de catering, bij energiemaatschappijen, vervoersbedrijven, ICT-bedrijven en bij bedrijven in metalektro. Ook kunnen onze adviseurs u wegwijs maken richting zelfstandig ondernemerschap. Stap voor stap wordt samen gewerkt aan de benodigde zaken om zelfstandige te worden.
Parallel aan de netwerken van onze adviseurs verkennen we de mogelijkheden naar werk voor u via ons eigen flexbedrijf Fithflex.

Uiteraard laten we geen kans op ander werk voor u onbenut. Als daar aanvullende scholing voor nodig is dan bespreken we de mogelijkheden daarvan met uw huidige werkgever.

U staat centraal

Wij weten dat de overstap naar een andere werkgever en wellicht ook ander werk veel voor u verandert en wat dit met zich meebrengt. Wij kunnen u daarbij ondersteunen. Bij Fith krijgt u een traject op maat. Centraal staat wat u nodig heeft om een nieuwe toekomst op te bouwen.

Waarom Fith succesvol is

Alle adviseurs bij Fith zetten met tomeloze passie hun levens- en werkervaring voor u in. Om het beste resultaat voor u te bereiken. Er is daarbij geen beperking in de hoeveelheid tijd die de adviseur voor u beschikbaar stelt.
Onze adviseurs hebben veel ervaring en kennis van zaken. Zij kennen de weg naar werk, weten welke hobbels je hierop tegen kunt komen en hoe je deze uit de weg ruimt. Zij worden hierin ondersteund door een zeer professionele backoffice met specialisten.
Alle adviseurs hebben een actueel netwerk dat ze onderling delen, waardoor zij deuren voor u kunnen openen die voor anderen gesloten blijven. Dit resulteert in veel nieuwe kansen en onverwachte mogelijkheden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of mail ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-0074440 en via metalektro@fith.nl.
Of vult u het contactformulier in dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op.