UWV-traject op maat

Als u door het UWV een traject aangeboden krijgt bij Fith dan kunt u rekenen op intensieve één-op-één-begeleiding van een vaste adviseur die bekend is in uw regio. De basis van onze dienstverlening is thuisbezoek door onze adviseur. Mocht u thuisbezoeken niet fijn vinden dan zoeken we samen naar een andere locatie. Door goed naar u te luisteren, krijgt de adviseur zicht op uw situatie. Samen worden doelen en subdoelen gesteld om stapje voor stapje richting het einddoel te komen.

Klaar maken voor de arbeidsmarkt (werkfit maken)

Als uw einddoel is om na het traject klaar te zijn om de concrete stap naar de arbeidsmarkt te maken dan worden samen met u eerst uw huidige situatie en uw wensen, verwachtingen, mogelijkheden, kansen en belemmeringen in kaart gebracht.

Afhankelijk van de factoren die u nog in de weg staan om de arbeidsmarkt te kunnen betreden, maken we samen een stappenplan. Dit stappenplan kan bestaan uit verschillende trainingen in combinatie met vrijwilligerswerk om uw zelfvertrouwen te herstellen en mogelijk uw dag- en nachtritme weer in balans te brengen.
Dit kan ook een stappenplan zijn om ons samen te oriënteren op de mogelijkheden die de arbeidsmarkt biedt, omdat u bijvoorbeeld uw oude beroep niet meer kunt uitvoeren. Dit doen wij door een uitgebreide beroepenoriëntatie, bestaande uit testen, een arbeidsmarktanalyse en coachingsgesprekken.
Uw traject wordt op maat afgestemd op de behoeften die u heeft.

Samen naar werk

Als uw einddoel het vinden van passend werk is dan brengen wij samen met u eerst uw huidige situatie en uw wensen, verwachtingen, mogelijkheden, kansen en belemmeringen in kaart. Vervolgens bepalen we zoekrichtingen door middel van een arbeidsmarktanalyse, met eventueel ondersteunende testen.
Als voorbereiding op het solliciteren, kan gewerkt worden aan uw zelfbeeld, zelfvertrouwen, het verbeteren van presentatietechnieken en het effectief gebruiken van social media.
Ook kan de adviseur u helpen bij het benaderen van mogelijke werkgevers, het concreet inzetten van uw eigen netwerk en het relevante deel van ons werkgeversnetwerk, het opsporen en selecteren van vacatures op andere vindplaatsen en het voorbereiden en concreet oefenen van sollicitatiegesprekken. Tevens kan gebruik worden gemaakt van stages, werkervaringsplaatsen of vrijwilligerswerk, als opstap naar betaald werk.

Onze senior adviseurs zijn succesvol voor u

De adviseurs hebben bij ons alle vrijheid om binnen het traject te doen wat voor u van toegevoegde waarde is. Er is geen beperking in de hoeveelheid tijd die de adviseurs van Fith tijdens de trajectduur voor u beschikbaar stellen. Dat maakt dat onze adviseurs u oprecht centraal kunnen stellen.

De adviseurs zijn breed maatschappelijk georiënteerd en beschikken door hun achtergrond over een zeer uitgebreid netwerk van sociale en zakelijke contacten, waardoor men weet wat er in de samenleving en op de arbeidsmarkt speelt.

Onze adviseurs kunnen u ook ondersteunen bij belangrijke stappen, zoals de WIA-keuring en gesprekken met de arbeidsdeskundige. Tevens zijn er adviseurs met kennis van en ervaring in budgetbegeleiding en schuldhulpverlening, en ondersteunt men bij het vinden van mogelijkheden als u problemen met de Nederlandse taal heeft.

Als u Fith inschakelt voor een traject kunt u rekenen op:

  • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Intensieve, individuele begeleiding door een vaste adviseur
  • Een traject dat volledig op uw behoefte(n) is afgestemd
  • Inzicht in uw kwaliteiten, vertaald naar passend werk
  • Senior adviseurs met veel werk- en levenservaring
  • Een groot werkgeversnetwerk
  • Gerichte acquisitie naar passend werk

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u graag meer weten over de waarde die onze adviseurs voor u kunnen hebben? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin u kunt ontdekken of Fith bij u past en of er een klik is met de adviseur.

Ons bureaumanagement is bereikbaar op telefoonnummer 088-0074410 tijdens kantooruren of neem contact met ons op.