Het vinden van ander werk voor uw werknemers

Uw bedrijf zit in de buitengewoon vervelende situatie dat u afscheid moet nemen (van een aantal) van uw werknemers. Onze adviseurs weten dat dit voor alle betrokkenen zeer ingrijpend is. Als werkgever wilt u er alles aan doen om uw werknemers zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van nieuw werk. De senior adviseurs van Fith helpen u met outplacementbegeleiding.

Outplacementbegeleiding start bij Fith

Ieder traject bij Fith start met een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek. U maakt hierin kennis met ons bedrijf en onze aanpak. Als u besluit om met ons verder te gaan en Fith bij uw boventallige werknemer(s) aan te bevelen, plannen we een kennismakingsgesprek met de betreffende werknemer(s).

Concrete trajectaanpak

Als het over en weer klikt tussen de outplacement-kandidaat en de adviseur van Fith, dan wordt de situatie van de betreffende werknemer in kaart gebracht, met als resultaat een concrete trajectaanpak. Dit is de leidraad voor de begeleiding. Onze adviseurs hebben zeer veel ervaring in het begeleiden van kandidaten, voor wie het om zeer uiteenlopende redenen moeilijk is om werk te vinden.

Senior adviseurs maken het verschil

De praktijk wijst uit dat ondersteuning en coaching door een senior adviseur, ongeacht het niveau van de werknemer, het verschil kan maken. Onze adviseurs doen dat met een schat aan werk- en levenservaring en de inzet van een uitgebreid netwerk aan werkgevers- en andere contacten. Mocht het onverhoopt niet klikken tussen de outplacement-kandidaat en de adviseur dan krijgt de kandidaat een gesprek met een andere adviseur.

Maatwerk

Wij bieden iedere werkgever en outplacement-kandidaat maatwerk. Tijdens de begeleiding van de kandidaat bieden we, afhankelijk van de individuele behoefte, ondersteuning bij het maken van een goed CV, het schrijven van sollicitatiebrieven, het gericht zoeken naar passende functies en het voorbereiden en voeren van de sollicitatiegesprekken zelf.

Individuele behoefte

Ter oriƫntatie op de arbeidsmarkt en mogelijke passende beroepen biedt Fith verschillende soorten testen aan en kunnen snuffelstages en proefplaatsingen worden ingezet. Als de outplacement-kandidaat een korte kwalificerende opleiding nodig heeft om elders werk te kunnen aanvaarden, dan gaan we daarover graag in gesprek met u. Indien nodig voor het slagen van het traject zoekt Fith samen met de kandidaat naar aanvullende deskundigen.

Heldere afspraken

Voor aanvang van de outplacement-opdracht maken we heldere uitvoeringsafspraken met u. Tijdens het gehele traject koppelen we ondernomen acties en resultaten aan u terug, op een wijze en met een frequentie zoals u die voor ogen heeft. Zodra er elders werk voor de kandidaat gevonden is dan biedt Fith nazorg aan. Op maat, zodat het werk behouden wordt.

Als u Fith inschakelt als outplacementpartner kunt u rekenen op:

  • Kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Intensieve, individuele begeleiding door een vaste adviseur
  • Senior adviseurs met veel werk- en levenservaring
  • Een groot werkgeversnetwerk
  • Een traject op maat
  • Gerichte jobhunting

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op of bel tijdens kantooruren naar 088-0074410.