Een aantal adviseurs van Fith zijn erkend jobcoach. Zij verzorgen jobcoaching op een gestructureerde, betrokken en effectieve wijze.
Onze jobcoaches hebben jarenlange ervaring met de introductie en begeleiding van nieuwe werknemers in een nieuwe werkomgeving. Zij spreken, door hun achtergrond als manager of ondernemer, de taal van de werkgever. De coaching is er op gericht om van de nieuwe werknemer een gewaardeerd en gerespecteerd lid van de organisatie te maken.

Individuele gesprekken met zowel de werknemer als werkgever vormen de basis onder de jobcoaching van Fith. De ervaring leert dat bij de start van een baan vaak aanloopproblemen ontstaan.

De nieuwe werknemer heeft bij de start van de baan vaak weinig praktische werknemerservaring en weet niet goed aan welke werkwaarden en normen hij of zij bij het bedrijf dient te voldoen.

De werkgever is doorgaans van zeer goede wil, maar heeft vaak letterlijk weinig tijd om de nieuwe medewerker te begeleiden. De adviseur van Fith is er voor alle partijen, om eventuele problemen te voorkomen dan wel op te lossen.

De adviseur helpt bij verschillende activiteiten, zoals het introduceren van de werknemer in het bedrijf en het adviseren over de inrichting en de organisatie van het werk. Tevens ondersteunt de adviseur bij het aanleren van handelingen van de werknemer, het trainen van vaardigheden en het begeleiden van de werknemer in contacten met collega’s en leidinggevenden. De adviseur kan aanwezig zijn bij gesprekken met u en uw werknemer over het functioneren. Doel is om het arbeidscontract tot een duurzame arbeidsrelatie uit te laten groeien, waarin de werknemer binnen zijn of haar mogelijkheden optimaal kan functioneren, waardoor de werkgever er een goede medewerker bij heeft.

Het eindresultaat van de jobcoaching is het behoud van de werkplek, (door)ontwikkeling van talenten, vaardigheden en mogelijkheden en het realiseren van een maximale arbeidsprestatie.

Als u Fith inschakelt als jobcoachorganisatie, dan kunt u rekenen op:

  • Jarenlange ervaring
  • Duurzame arbeidsrelatie realiseren
  • Begeleiden-adviseren-introduceren
  • Betrokken en effectieve benadering

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgeprek contact met ons op of bel tijdens kantooruren naar 088-0074410.