Een traject naar werk buiten Defensie

Uw re-integratiebegeleider van DCR heeft aangegeven dat er een traject opgestart gaat worden om u te begeleiden bij het zoeken naar werk buiten Defensie. Graag zetten wij onze ervaring en deskundigheid in om samen met u nieuwe mogelijkheden naar werk in kaart te brengen en te realiseren.

Van ons landelijk dekkende netwerk van 100 adviseurs zijn er zo’n 35 zelf werkzaam geweest bij Defensie. Wij weten daarom als geen ander hoe het is om de overstap van Defensie naar de burgermaatschappij te maken en wat ervoor nodig is om dat met succes te doen. Wij spreken uw taal.

Wat bieden we u

Als u een traject volgt bij Fith dan kunt u rekenen op intensieve één-op-één-begeleiding door een vaste adviseur die werkzaam is in uw regio. Onze adviseur komt bij u thuis. Mocht u huisbezoeken niet prettig vinden dan spreken we af op een andere plek.

Door goed naar u te luisteren, krijgt de adviseur zicht op uw situatie, de reden waarom u dienst- of arbeidsongeschikt bent geraakt, maar vooral waar u met uw kwaliteiten op de huidige arbeidsmarkt goed tot uw recht komt. Samen met u worden, rekening houdend met uw mogelijkheden, haalbare doelen met bijbehorende tussenstappen gesteld.

Activiteiten gericht op werk

Samen met uw adviseur start u met voorbereidende activiteiten om uw blik op de arbeidsmarkt te verbreden en te ontdekken welk (ander) werk goed bij uw mogelijkheden aansluit. Samen met u maakt de adviseur de vertaalslag van uw (militaire) competenties en ervaring (o.a. door middel van testen) naar de vraag op de huidige arbeidsmarkt. U kunt zich daardoor beter oriënteren op beroepen die bij u passen.
Ook besteden we aandacht aan het opstellen van een cv / brief, het oefenen van gesprekken, etc. Ter verkenning van nieuwe beroepsrichtingen organiseren wij meeloopdagen bij werkgevers of regelen we korte of langere stages voor u. Met het doel werk te vinden dat bij u past.

De weg naar werk

Op het moment dat u helder voor ogen heeft wat uw mogelijkheden zijn, gaan we samen met u concreet op zoek naar werk.
Dit doen we door beschikbare vacatures in kaart te brengen en daarop te reageren, maar vooral door het netwerk van uw adviseur en dat van collega-adviseurs persoonlijk te benaderen.
Door de diversiteit aan adviseurs heeft Fith een breed netwerk in onder andere de beveiliging, de (high tech) industrie, bij overheidsinstellingen, financiële instellingen, de evenementenwereld, de reclamewereld, bij dienstverlenende bedrijven in de breedste zin van het woord, in de schoonmaak en de catering, bij energiemaatschappijen, vervoersbedrijven, ICT-bedrijven e.a..
Parallel aan de netwerken van onze adviseurs verkennen we de mogelijkheden naar werk voor u via ons eigen flexbedrijf, Fithflex.
Uiteraard laten we geen kans op ander werk voor u onbenut. Als daar aanvullende scholing voor nodig is dan bespreken we de mogelijkheden daarvan met uw re-integratiebegeleider van DCR.

Wijze van begeleiding

Wij snappen wat de overstap naar de burgermaatschappij voor u kan betekenen en met zich meebrengt. Wij kunnen u daarbij helpen. Bij Fith krijgt u een traject op maat. Centraal staat wat u nodig heeft om een nieuwe toekomst op te bouwen. Er is daarbij geen beperking in de hoeveelheid tijd die de adviseur voor u beschikbaar stelt.

Waarom Fith succesvol is

Alle adviseurs bij Fith hebben een schat aan levens- en werkervaring en daarnaast een tomeloze passie en inzet voor u. Dit alles om het resultaat dat zij samen met u willen bereiken. Zij kijken niet op een uurtje werk meer. Allen hebben zij door opleidingen vanuit Fith veel kennis van zaken, kennen zij de weg naar werk, weten zij welke hobbels je hierop tegen kunt komen en hoe je deze uit de weg kunt ruimen. Groot voordeel is dat alle adviseurs een actueel netwerk hebben en hun netwerken delen, waardoor zij deuren voor u kunnen openen die voor anderen gesloten blijven. Dat resulteert in veel nieuwe kansen en onverwachte mogelijkheden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of mail ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-0074440 en via defensie@fith.nl.
Of vult u het contactformulier in dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op.