Wanneer doorloop je een goed 2e spoortraject?

Wanneer een werknemer ziek wordt dan komen er veel zaken kijken bij de verplichtingen die de werkgever heeft om te voldoen aan de door het UWV gestelde eisen.

Inzet van 2e spoor

In eerste instantie wordt binnen het eigen bedrijf gekeken wat de mogelijkheden zijn om terug te keren (in eigen of aangepast werk). Wanneer hier geen duurzame mogelijkheden blijken te zijn, dan wordt het 2e spoor ingezet. Daarbij wordt gekeken wat de mogelijkheden voor de zieke werknemer zijn bij andere bedrijven.

Er zijn een aantal zaken die van belang zijn tijdens een 2e spoortraject die helpen om te voldoen aan de re-integratieverplichting, namelijk:

  • Tijdig starten met het 2e spoortraject (uiterlijk in het 2e ziektejaar van de werknemer)
  • Er dient breed gezocht te worden naar andere mogelijkheden, niet alleen in het vakgebied van de werknemer of waar hij of zij ervaring mee heeft.
  • Spoor 1 (de mogelijkheden bij de huidige werkgever) altijd bewaken. Wanneer de medische situatie van de zieke werknemer wijzigt, dan kunnen er nieuwe mogelijkheden ontstaan.
  • Goed contact dient onderhouden te worden tussen werknemer en werkgever. Houd (minimaal) elke 6 weken contact om de huidige situatie te bespreken.
  • Het re-integratiedossier (ook wel re-integratieverslag (RIV) genoemd) dient volledig te zijn. Het is wenselijk om tijdig de nodige documentatie op te stellen en gemaakte afspraken op papier vast te leggen.
  • Lees hier (Stappenplan Wet Verbetering Poortwachter) meer over de stappen die nodig zijn te ondernemen tijdens de 104 weken van ziekte van de werknemer.

    Meer informatie

    Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden die we bieden op het gebied van 2e spoortrajecten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of bel tijdens kantooruren naar 088-0074410.