Dick Maat

Dick MaatIn mijn carrière loopt als een rode draad het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling en het bewust worden van hun talenten, zodat ze die kunnen inzetten in een meest passende baan. De eerste 35 jaar heb ik dit gedaan als leidinggevende van diverse kantoren en een afdeling Marketing & Sales bij een financiële instelling. Daarna bij mijn eigen loopbaanadviescentrum. Hierbij heb ik begeleidingsconcepten gecreëerd alsmede workshops voor onder andere heroriëntatie, netwerken, solliciteren en ‘de eerste indruk’ ontwikkeld en veelvuldig uitgevoerd.

Ik ben NOLOC Erkend Loopbaanprofessional, CMI gecertificeerd en Erkend Studie- en beroepskeuze Consultant Stichting Emergo. Daarnaast ben ik deelnemer aan het Vrije Atelier van Loopbaanprofessionals.

In 2015 heb ik me aangesloten bij Fith. Niet alleen vanwege de uiterst bezielende leiding en de deskundige ondersteuning van het bureaumanagement, maar ook voor de collega-adviseurs die allen een ruime levenservaring hebben opgedaan en dit inzetten bij hun begeleidingstrajecten.
De aanpak van Fith is om de klanten in hun eigen vertrouwde omgeving te begeleiden naar werk om samen tot een duurzame oplossing te komen. Dit wordt door zowel mijn klanten als mijzelf als een bijzonder effectieve aanpak ervaren. Hierdoor leer je elkaar niet alleen beter kennen en begrijpen, maar je kunt ook veelal alerter reageren op allerlei signalen.