Cor van Mierlo


Na mijn actieve carrière als officier bij de Koninklijke Marine ben ik in 2007 gestart bij re-integratiebureau Fith.

In de tijd voor Fith, ben ik werkzaam geweest bij de Koninklijke Marine. Destijds begonnen als Radio Radar Monteur en opgeleid op de Wapentechnische School op MK Erfprins Den Helder. Ik heb totaal 16 jaar aan ervaringen opgedaan binnen diverse functies. Na deze 16 jaar ben ik nog 8 jaar als docent van allerlei elektronische apparatuur werkzaam geweest. In deze tijd ben ik mij meer en meer gaan interesseren voor de menselijke kant van de Koninklijke Marine. Vanuit die interesse heb ik diverse management en onderwijs cursussen doorlopen op de School voor Maritieme Vorming en Bedrijfskunde (SVBO) om optimaal met mensen te leren omgaan. Het waren immers geen computers.
Na een intensieve scholing van één jaar slaagde ik voor de opleiding management trainer. Met het behalen van deze opleiding mocht ik mensen in diverse fasen van hun carrière helpen zich verder te ontwikkelen tot leidinggevenden. Prachtig vond ik dat.

Tevens heb ik training mogen geven aan mensen van “all over the world” die in Nederland een nieuwe start wilden maken. Deze periode van drie jaar in Rijswijk was een mooie tijd voor mij.