Berend Timmermans


Mijn naam is Berend Timmermans en na mijn prepensioen bij de Koninklijke marine ben ik gestart als ZZP-er re-integratieadviseur.

Ik ben een mensen-mens. Ieder mens bezit unieke kwaliteiten. Ik ga uit van de talenten van de mens en niet de belemmering. Iedereen moet gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt. Dit geldt ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ik help mensen bij het ontdekken van die unieke kwaliteiten en spoor ze, indien nodig, aan om uit hun comfortzone te durven stappen. Daarvoor zet ik mijn opgebouwde kennis en (levens) ervaring in.

Mijn achtergrond is Human Resources Management in de breedste zin van het woord en coaching binnen de Koninklijke marine. Hier heb ik 36 jaar met veel plezier gewerkt. Ik ben veelvuldig ingezet om mensen te begeleiden en coachen na een (ernst)missie. Ook ben ik als vrijwilliger werkzaam bij het Veteraneninstituut waar ik collega’s begeleid die een steuntje in de rug nodig hebben omdat zij het moeilijk hebben door wat zij tijdens een missie hebben mee gemaakt (PTSS) of in hun persoonlijke leven.

Ik sta voor duurzame begeleiding. Persoonlijke benadering en een beperkte caseload. Zodat ik mijn klanten de aandacht kan geven die zij verdienen. Mijn begeleiding stopt niet bij het matchen op een baan, maar dan begint het voor mij pas. Ik heb een netwerk in het MKB en de bouw en agrarische sector en ook bij bedrijfsopleidingen in de regio Noord-Holland Noord. Het uitbreiden van mijn netwerk is een continue proces.