Ab Hoek


Mijn ervaring in het bedrijfsleven heb ik voornamelijk opgedaan bij Tata Steel in IJmuiden (het voormalige Hoogovens). Na een eerste ervaring als researchanalist ben ik actief geworden bij de afdeling Personeelszaken. Ik heb daar diverse functies bekleed. Ik ben hoofd personeelszaken (HR-manager) geweest van grote afdelingen met meer dan 1000 medewerkers.
Daarnaast ben ik 5 jaar actief geweest als functiewaarderingsspecialist. In mijn functie als HR-manager was één van mijn taken het herplaatsen van medewerkers als gevolg van reorganisaties of als gevolg van medische/psychische problemen waardoor ze hun eigen werk niet meer konden uitvoeren. Als functiewaarderingsspecialist heb ik veel ervaring opgedaan over de inhoud van diverse functies. Welke competenties, opleidingen en kwalificaties heb je nodig om een bepaalde functie goed te kunnen uitvoeren.

Na mijn pré-pensionering bij Tata Steel ben ik actief geworden als kleine zelfstandige om bedrijven te helpen hun bedrijfsvoering te verbeteren. In mei 2014 ben ik ook gestart bij Fith om mensen te begeleiden naar nieuwe functies of kwalificaties. Mijn ervaring komt uitstekend van pas om mensen te adviseren welke mogelijkheden er zijn om weer deel te gaan uit maken van werkend Nederland. Een wens van velen die op zoek zijn naar een nieuwe toekomst. Het ondersteunen en helpen daarbij geeft me veel voldoening.