1e & 2e spoor re-integratie – De Wet Verbetering Poortwachter

De richtlijnen voor re-integratie 1e spoor en re-integratie 2e spoor zijn vastgelegd binnen de Wet Verbetering Poortwachter. Doel hiervan is dat zieke werknemers snel weer aan de slag gaan. Bij een 1e spoor traject gebeurt dit bij de huidige werkgever en bij een 2e spoor traject wordt gezocht naar een baan bij een andere werkgever. Fith adviseert en ondersteunt werkgevers, werknemers, intermediairs en verzekeraars bij de uitvoering hiervan. Intensief, individueel en per definitie op basis van maatwerk.

Rechten en verplichtingen van een werknemer tijdens 2e spoor traject

Veel werkgevers en werknemers vragen zich vaak af wat de rechten en verplichtingen tijdens een re-integratie 2e spoor traject zijn. Wij hebben hier een aparte pagina over geschreven. Bekijk alle rechten en verplichtingen van een werknemer tijdens een re-integratie 2e spoor traject.

Tips ter voorkoming van een loonsanctie

Als werkgever heb je flink wat verplichtingen waaraan je moet voldoen volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Zeker als het de eerste keer is dat een werkgever een zieke werknemer heeft, dan kan het onoverzichtelijk zijn waar de focus moet liggen. Hoe zorg je ervoor dat je geen loonsanctie opgelegd krijgt. Wij leggen het graag uit.

Type loonsancties

Er zijn 2 type loonsancties die door het UWV opgelegd kunnen worden. De administratieve loonsanctie en de inhoudelijk loonsanctie. We leggen u graag uit wat de verschillende zijn. Lees hier meer over de verschillende type loonsancties. En mochten er vragen zijn dan kunt u ons altijd bellen.

Loonsanctie opgelegd?

Als het UWV van mening is dat de werkgever niet alle benodigde acties heeft ondernomen om de werkgever weer aan het werk te helpen dan kan er een loonsanctie opgelegd worden. Is dit bij u het geval en wil je weten wat je nu kunt doen? Wij leggen uit wat je kunt doen als werkgever als er een loonsanctie opgelegd is.

Mislukt re-integratie 2e spoor traject

Vaak hoor je dat een 2e spoor traject mislukt. Daar is niemand bij gebaat. Hoe komt het dan toch dat dit zo vaak gebeurd. Wij leggen je graag uit waarom dit het geval is waarbij we de situatie vanuit verschillende perspectieven uitleggen.

Stappenplan Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter is niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt. Maar als dit wel het geval is dan is enig houvast wel zo fijn. Vandaag dat we een schematische weergave hebben van het stappenplan van de Wet Verbetering Poortwachter. Heeft u nog vragen dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

Wanneer doorloop je een goed 2e spoortraject?

Vaak loopt een 2e spoortraject niet goed? Maar hoe zorg je er nu voor dat het wel goed verloopt? Wij leggen graag uit welke zaken aandacht verdienen om tijdens een succesvol 2e spoortraject. En mocht u vragen hebben of willen informeren naar de mogelijkheden die wij u bieden dan staan we voor u klaar.

Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) is in 2002 ingesteld. Maar wat houdt deze wet nu precies in? En waarom is deze wet überhaupt in het leven geroepen? En wat zijn rechten en plichten voor zowel werkgever en werknemer? Wij geven graag inzicht in de WVP.

Bedrijfsarts en 2e spoortraject?

Wat is de rol van de bedrijfsarts tijdens een 2e spoortraject? En wanneer dient deze ingeschakeld te worden? En wie dient het initiatief te nemen om deze in te schakelen? Wij leggen het u graag uit.

Rechten en plichten van een werkgever tijdens een 2e spoortraject?

Veel werkgevers vragen zich af wat hun rechten en plichten zijn tijdens een 2e spoortraject? De Wet Verbetering Poortwachter biedt voldoende aanknopingspunten. Lees hier meer over de rechten en plichten tijdens een 2e spoortraject?